Правилна употреба и одржување на алатите за печат на метал

2021-06-21

Покрај разумната структура на мувла, ултра високата прецизност на производството, добриот ефект на термичка обработка и правилниот избор на удари и точноста на инсталацијата на деловите за печат,метални алатки за штанцувањене може да се игнорира правилната употреба и одржување на калапи.

1. Пред инсталацијата и употребата треба строго да се проверат деловите за печат, а нечистотијата да се отстрани, а водилките и калапите на деловите за печат треба внимателно да се проверат за добро подмачкување.

2. Редовно проверувајте ја ротирачката плоча на перфораторот и основата за монтирање на калапот за да се обезбеди коаксијална точност на горните и долните грамофони.

3. Според чекорите за монтирање на матрицата, монтирајте ја матрицата и матрицата на грамофонот за да се осигурате дека насоката на матрицата и матрицата се исти, особено потребните делови за печат (некружни и квадратни) треба да бидат поголема. Внимавајте да спречите грешки при склопување и повратни реакции.

4. Кога ќе се истроши работ на перфораторот и матрицата на делот за печат, престанете да го користите и сомелете го на време. Во спротивно, степенот на абење на работ на матрицата брзо ќе се прошири, абењето на матрицата ќе се забрза, а квалитетот на деловите за печат и животниот век на матрицата ќе се намалат.
5. Калапот треба да користи помеки метали (како бакар, алуминиум и сл.) за изработка на работни алати при вградување на калапот, за да не се оштетат развлечените делови за време на процесот на монтажа.
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy